بسمه تعالی

سلام

 

سوال :

آیا می­‌دانید اموال غیر قابل توقیف (مستثنیات دین) کدامند؟‌

پاسخ : 

مستثنیات دین اموالی هستند که برای زندگی فرد یا یک خانواده ضرورت دارند؛ قانون این اموال را مشخص نموده است؛ مثل اتومبیلی که شخص بدهکار به وسیله‌ی آن کسب درآمد می­‌کند، و به جز آن محل درآمد دیگری ندارد.

بر اساس ماده‌ی ۵۲۳ قانون آئین دادرسی مدنی و ماده‌ی ۶۵ قانون اجرای احکام مدنی اجرای رأی از مستثنیات دین اموال محکوم علیه۱، از جمله مسکن مورد نیاز محکوم علیه و خانواده‌ی وی، وسیله‌ی نقلیه‌ی مناسب، اثاثیه‌ی مورد نیاز، آذوقه، کتب و وسایل ابزار کار؛ قابلیت اجرای حکم ندارد. به این معنی که اگر به عنوان مثال فردی ورشکسته شود و دادگاه حکم به توقیف اموال وی بدهد، این حکم در رابطه با موارد فوق‌الذکر قابلیت اجرا ندارد و طلبکاران وی اجازه‌ی مطالبه‌ی این اموال را نخواهند داشت. لازم به ذکر است حتی مهریه‌ی زن نیز که جزء دیون ممتازه۲ محسوب است هم از مستثنیات دین قابل پرداخت نیست. همچنین در بعضی از موارد اموالی که مالکیت محکوم علیه نسبت به آن‌ها محرز نیست و هیچ دلیلی بر ید مالکانه‌ی وی وجود ندارد هم قابلیت توقیف ندارد.

 

 

واژگان حقوقی:

۱- محکوم علیه: شخصی است که حکم دادگاه به زیان وی صادر شده است.

۲- دیون ممتازه: به دینی گفته می‌شود که پرداخت آن برای بدهکار مقدم بر سایر بدهی‌ها می‌باشد.

بزرگ‌ترین کار انسان

پرسمان حقوقی(۱۴): تفاوت سرقفلی و حق کسب و پیشه

پرسمان حقوقی (۱۳): مستثنیات دین

مستثنیات ,دین ,اموال ,ندارد ,حکم ,محکوم ,مستثنیات دین ,محکوم علیه ,اموال را ,این اموال ,از مستثنیات

مشخصات

تبلیغات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

عسل طبیعی روانشناسی کودک و تربیت فرزند server شرکت سامانه های بعد پنجم نمایندگی خرید کفتر کاکل به سر لری Helixfa خبر گزاری بی بی سی / bbc گومیز falt دوبله فارسی فیلم های کوتاه